Pečená zelenina s fazuľou, pošírovaným vajíčkom a feta syrom

Vegetariánske / 60 minút / Jednoduché

Tento recept má “z každého rožka troška”, sýta pečená zelenina, slaný grécky syr, šťavnaté cherry paradajky, biela fazuľa a vajíčko. Všetky tieto ingrediencie perfektne prepojí extra panenský olivový olej a korenie, ktorý vytvorí z tohto jedla vašu obľúbenú klasiku.

Ingrediencie

2 porcie

  • 1 sladký zemiak

  • 1/2 baklažánu

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 300 g ružičkového kelu

  • 200 g cherry paradajok

  • 1/2 šálky bielej fazule

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja

  • 2 vajíčka

  • syr feta

  • soľ

  • korenie

  • tymian

  • oregano

Postup

  1. Bielu fazuľu namočte cez noc v dostatočnom množstve vody. Na druhý deň sceďte a pridajte do hrnca aj s čerstvou vodou a varte 1 hodinu alebo až kým nebude fazuľa uvarená.

  2. Teplovzdušnú rúru predhrejte na 185 ° C. Sladký zemiak ošúpte a nakrájajte na kocky. Nakrájajte cibuľu, cesnak, baklažán a ružičkový kel. Všetku zeleninu pridajte do vymastenej zapekacej misky, pridajte uvarenú bielu fazuľu, extra panenský olivový olej, soľ, korenie a bylinky a dobre premiešajte. Pečte v rúre 35-40 minút a občas premiešajte, aby sa všetko rovnomerne upieklo.

  3. Cherry paradajky pridajte 10 minút pred dopečením.

  4. Nechajte vychladnúť a pridajte rozdrobený feta syr.

  5. V hrnci priveďte vodu k varu, vajíčka rozbite do pohára. Keď začne voda vrieť, primiešajte lyžicu octu, soľ a pridajte vajíčka. Varte 3 minúty a vyberte lyžičkou.

  6. Dobrú chuť 😊

Tip na každý deň

Ak vám zvýšila pečená zelenina, môžete ju premeniť na vegetariánske placky, zmraziť a uvariť na večeru, keď sa vám po pracovnom dni nebude chcieť tráviť hodinu v kuchyni. Stačí v kuchynskom robote zmixovať zvyšnú zeleninu, ovsené vločky, až kým nevznikne pevné cesto. Vytvarujte z nich placky a obaľte v sezamových semiačkach. Jednoduché a chutné.

Anterior
Anterior

Hamburgery z čiernej fazule

Siguiente
Siguiente

Krémová polievka z maslovej tekvice a cíceru s kokosovým mliekom a cícerovými krutónmi