Karfiolový „kuskus“ so šošovicou

Vegánske / Vegetariánske / 50 minút / Jednoduché

Ak hľadáte výživnú a bezlepkovú alternatívu kuskusu, už nemusíte hľadať! Tento recept plný marockých chutí predstavuje ľahké a rýchle jedlo, ktoré je ideálne na každý deň. Tento kuskus so zeleninou ulahodí vašim chuťovým bunkám.

Ingrediencie

2 porcie

  • 1/2 veľkého karfiolu alebo 1 malý

  • 1/2 šálky šošovice

  • 1 cibuľa

  • 1/4 ČL zelené korenie

  • 1/2 červenej papriky

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1/2 baklažánu

  • 1 PL sezamovej pasty tahini

  • 1 PL Ras el Hanout korenia

  • soľ a čierne korenie

  • 1 PL extra panenského olivového oleja

Postup

  1. Šošovicu vložte do veľkej misy a pridajte dvojnásobné množstvo vody ako šošovice. Nechajte ju cez noc máčať.

  2. Šošovicu sceďte, opláchnite a pridajte do hrnca s lyžičkou rasce a dostatkom studenej vody. Priveďte k varu, znížte teplotu a nechajte dusiť 20 minút. Po uvarení sceďte a odložte.

  3. Zeleninu nakrájajte a poduste na panvici s trochou soli a čierneho korenia. Po zmäknutí pridajte šošovicu a povarte ďalších pár minút. Pridajte Ras el Hanout a tahini a premiešajte. Odstavte z plameňa.

  4. Karfiol nakrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Postupujte, kým nezískate kuskusovú štruktúru. Dajte pozor, aby ste karfiol príliš dlho nemixovali, aby ste ho nerozmixovali až do kašovitej konzistencie.

  5. Karfiolový „kuskus“ vložte do misy a pridajte restovanú šošovicu a zeleninu.

Tip na každý deň

Ak nemáte karfiol alebo by ste chceli vyskúšať niečo trochu iné, môžete kuskus pripraviť aj z brokolice.

Anterior
Anterior

Krémová polievka z maslovej tekvice a cíceru s kokosovým mliekom a cícerovými krutónmi

Siguiente
Siguiente

Brownies z čiernej fazule